img alt

Ce poti vizita stand la Hotel Roman?

Situat in centrul orasului caruia ii poarta cu cinste numele, HOTEL ROMAN este recunoscut pentru atmosfera clasica si eleganta, completata de cele mai diverse servicii hoteliere.

Cele 70 de camere complet modernizate si utilate sunt ideale pentru sederile de placere sau de afaceri, fiind disponibile atat camere single, duble/ matrimoniale, camere business cat si apartamente.

Dupa confortul oferit de Hotel Roman va recomandam un tur al judetului Neamt pentru a-i descoperi bogatiile, istoria si cultura deosebita.

Ora 10 - Plecare spre Cetatea Neamtului, o cetate medievala construita in sec al 14-lea de catre Petru I si fortificata de Stefan cel Mare in momentul aparitiei pericolului otmoman.

01.jpg

Ora 12:15 - Se merge la Manastirea Neamtului, cel mai mare asezamant monahal din Moldova, singura manastire restaurata de comunisti, in timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Veti afla si o poveste interesanta pe aceasta tema.

02.jpg

Ora 13-14 - Pranz manastiresc (mancaruri cu retete secrete) la Manastirea Vovidenia unde pot fi admirate peisaje mirifice, incarcate de energie si totodata se viziteaza Casa Memoriala a marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Veti afla povesti picante despre viata marelui scriitor, necunoscute publicului larg.

03.jpg

Ora 15 - 16 - Manastirea Agapia, renumita pentru pictura interioara a bisericii, opera a celebrului pictor Nicolae Grigorescu si langa manastire se afla casele chilii din satul monahal unde traiesc 400 de maicute care au creat un paradis floral. Aici inca se mi pastreaza si astazi mestesugul broderiei si tesutului, iar covoarele se exporta in intreaga lume.

04.jpg

Ora 16 - 16:30 - Ne indreptam spre Casa lui Ion Creanga din Humulesti, se viziteaza inclusiv Parcul tematic Ion Creanga cu scene din Amintirile din copilarie a scriitorului.

05.jpg

Ora 16:30 - 18 - Muzeul etnografic Nicolae Popa. Casa tipica din tinutul Neamt (traditii, obiceiuri, mestesuguri din zona Neamt).

06.jpg

Ora 18:30 - Cina festiva la Hanu-Ancutei unde puteti avea o experienta gastronomica unica. Un restaurant tipic romanesc ce are un istoric de 300 de ani, un simbol al ospitalitatii din Moldova, arhitectura specifica, design rustic, mancare moldoveneasca, chelneri imbracati popular si de unde lautarii nu lipsesc niciodata. Hanu-Ancutei a devenit faimos in anii 1920 cand era frecventat de catre Mihail Saoveanu si dupa care a scris cartea Hanu-Ancutei.

han.jpg

Turul poate fi facut individual cu masina proprie, sau poate fi organizat de Hotel Roman.

REZERVA ACUM

Fa o rezervare completand formularul de mai jos sau suna la 0722 233 182; 0233 742 600Calitate de 4 stele plus, la pret de 3

Hotel

Bine ati venit la Hotel Roman, un complex hotelier elegant si confortabil care va ofera pachete turistice flexibile, cazare cu stil, bucatarie gourmet si experiente de spa, wellness si divertisment de calitate la preturi avantajoase.
Detalii

Gourmet

Hotel Roman - Restaurant va asteapta cu o varietate de meniuri – de la bucataria traditionala romaneasca pana la preparate gourmet internationale cu accente mediteraneene.
Detalii

Spa

Hotel Roman - Spa este un loc ideal pentru o scurta evadare din stresul cotidian. Sunteti in cautarea unui tratament specializat, unei forme fizice mai bune sau poate doar a unor momente de relaxare?
Detalii


Recenziile noastre